Energetikai tanúsítvány készítés menete

Energetikai tanúsítvány készítés menete

Legelőször is ejtsünk néhány szót arról, hogy mi az energetikai tanúsítvány, vagy egyéb néven energiatanúsítvány.   Megannyi információ kering a neten ezzel kapcsolatban nem is beszélve a cifrábbnál cifrább megfogalmazásokról. Az energetikai tanúsítvány nagyon fontos minden esetben, ha olcsóbb rezsiszámlát szeretnénk. Éppen ezért készítettük ezt a cikket, hogy mindenki tisztábban láthasson az energiatanúsítvány témában.

Néhány szó arról, hogy mi az energetikai tanúsítvány vagy energiatanúsítvány?

Az energetikai tanúsítvány tartalmazza az ingatlanunk jelenlegi energia szükségletét, amely az épület felmérésén nyugszik. Természetesen a dokumentum ennyiben nem áll meg, hiszen különböző fejlesztési lehetőségeket is tartalmaz. Az elkészült dokumentum tíz évig használható és olyan szakember végezheti el, aki megtalálható a Magyar Építész vagy Mérnöki kamara névjegyzékében. Ebből is az tűnik ki, hogy az energetikai tanúsítványt csak megfelelő szakképzettségű emberrel szabad elvégeztetni. Nem érdemes ilyenen spórolni, hiszen, ha nem szakember végeztetjük a munkát és valami balul sül el, plusz költségekbe verjük magunkat.

Mikor is van szükségünk az energetikai tanúsítványra?

Az energiatanúsítványra azokban az esetekben van szükség, amikor új épületet építettünk, vagy a meglévőt szeretnénk eladni. Nem utolsó sorban különböző épületfejlesztési pályázatokhoz is elengedhetetlen az energiatanúsítvány. Főleg azért, mert a dokumentumban szerepel minden olyan fejlesztési lehetőség, amely a pályázatokhoz szükséges. Ezen túl pedig ezzel tudjuk bemutatni nyertes pályázat esetén a fejlesztéseinket.

Mi az energetikai tanúsítvány készítésének menete?

  • Először is kitöltésre kerül az ajánlatkérő űrlap,
  • Ezt követően felkeressük az ajánlatkérőt, a pontos adatok egyeztetése és az ajánlatadás céljából,
  • Amennyiben sikerül megegyezni időpontot beszélünk meg, s ekkor végezzük el a munkát,
  • Elvégezzük a szükséges számításokat a már meglévő tervek, vagy a helyszíni felmérés során,
  • Ha minden rendben ment napokon belül elkészül a tanúsítvány.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük