Weboldal készítés: Miért kell az előleg?

Weboldal készítés: Miért kell az előleg?

Az weboldal készítés előleg azt jelenti, hogy a teljes költség egy előre meghatározott százalékát az ügyfélnek a munka megkezdése előtt kell kiegyenlítenie. Biztosítékként szoktak rá tekinteni, mely garantálja, hogy az ügyfél elhatározása komoly, illetve azt, hogy a megrendelő fizetőképes. Minden vállalkozónak és cégnek jogában áll előleget kérni az ügyfeleitől, amennyiben ezt a megkötött szerződésben szerepel.

Az előleget általában hosszabb időtartamú és komolyabb munkát igénylő szolgáltatásoknál szokás kérni. Természetesen az előleg összege levonódik a végösszegből, így a munka végeztével az ügyfélnek ennyivel kevesebbet kell fizetnie.

Általában a weboldal készítéskor elkért előlegből a különböző a honlaphoz szükséges költségeket szokás fedezni (szerződésben foglaltak szerint), ilyen lehet például a domain foglalása, a tárhely bérlése. WordPress weboldal készítés esetében pedig a szükséges prémium bővítmények előfizetése, melyek szükségesek az oldal megfelelő működéséhez.

Az előleg meghatározása mindig a szolgáltatást kínáló szakemberek múlik, de általában a végösszeg 15-35%-aként szokás meghatározni.

Mindig érdemes a szerződésben figyelmesen elolvasni, hogy az előleg pontosan mekkora és milyen kötelezettségeket kapunk. Például mennyi időnk van kifizetni az összeget. A végösszeg fel van-e bontva részletekre vagy a fennmaradó összeget a munka végeztével kell fizetnünk.

Összegzés

Az előleg kérése egy teljesen hétköznapi dolog a mai üzleti világban. A weboldal készítéskor elkért előleg többnyire a teljes végleges ár 15-35%-a, amiből a kezdeti költségeket (domain és tárhely foglalása, fizetős bővítmények) fedezik.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük